Televize Seznam sklízí úspěch, seriál Lajna má za sebou třetí sérii

Seriál Lajna má za sebou poslední díl třetí série, jejíž produkci má „na svědomí“ Televize Seznam společně se slovenskou TV JOJ, a diváci jsou nadšení. Hokejová legenda Luboš Hrouzek totiž po postupu do extraligy se Slavií dostane nabídku vést slovenský národní tým. Hokej v zemi našich východních sousedů prochází velice těžkou krizí, jenže olympijský vítěz z Nagana prostě dokáže zázraky.

Pokračování českého seriálu o hokejovém trenérovi a vítězi olympiády v Naganu Luboši Hrouzkovi, kterého hraje Jiří Langmajer, se potkal opět s velkým ohlasem. Televize Seznam jej od června vysílala v hlavním čase pravidelně každé pondělí, přičemž nejnovější díly přišly na řadu v první polovině října. Poměrně mladá televize stojí také za předchozí druhou sérií, pod první je podepsaná internetová Obbod TV. Tvůrcem seriálu je Daniel Strejc, scénář napsal Petr Kolečko a celé dílo zrežíroval Vladimír Skórka, který velice kvituje, že se díky spolupráci se slovenskou „Jojkou“ a místu natáčení stal z Lajny „mezinárodní projekt“.

I přes odlišný způsob pojetí jednotlivých sérií se seriál může těšit velké popularitě, což dokazují také čísla. První dvě řady mají na stream.cz, který patří pod Seznam, přes milion zhlédnutí na jeden díl. Závěrečná osmička dílů je aktuálně těsně nad průměrem 400 tisíc a první díl se blíží již 700 tisícům. Za jeden z důvodů oblíbenosti můžeme považovat aspekt předvídatelnosti, seriál je totiž plný propracovaných obratů a relativně překvapivých změn. Takže kdo si myslí, že ví, jak se děj bude dále odehrávat, s poměrně velkou pravděpodobností se splete.

Zájmu napomáhá také skvělá herecká obsazenost. Od již zmíněného, Jiřího Langmajera se dostaneme přes Zdeňka Piškulu (Hrouzkova syna), Hanu Vágnerovou, Michala Suchánka, Václava Neužila, Romana Mrázika až po Zuzanu Stavnou, Janu Bernáškovou, Maroše Kramára či Michala Isteníka. V sérii, narážející svými vtipy ve velké míře na Brno a Slovensko, si zahrál v krátkých střizích dokonce i nestárnoucí hokejový bůh Jaromír Jágr, kterému dělal v hokejovém studiu společnost jako expert Tomáš Měcháček. Zápasy netradičně komentuje Jaromír Bosák, za normálních okolností fotbalový komentátor.

Nejnovější série stála opravdu za to, což dokazuje i hodnocení na Česko-slovenské filmové databázi. Celá řada má velmi solidních 78%, nejlepší díl byl ohodnocený dokonce 87 procenty. Jedná se o epizodu s názvem Duše, kde diváci byli svědky bratrovražedného souboje mezi Čechy a Slováky na Mistrovství světa v Praze. Na rozhodnutí, jestli ke stávajícím čtyřiadvaceti dílům přibydou další, je ale nutné si nějaký čas počkat.

Přidat komentář